Tips til dating på nettet

en mann som søker en kvinne
Angi alder
forrige steg
Ved å klikke på knappen ovenfor, gir du ditt uttrykkelige samtykke til vår Personvernpolicy, inkludert bruken av profilering for å finne dine matcher og du godtar våre Brukervilkår

Nettdating for alle

Nettdating er et uttrykk som brukes om de aktiviteter en person foretar seg på nettet for å finne en kjæreste, venn, partner, date, elsker osv. Nettdating er et slags stevnemøte på nettet, og tar utgangspunkt i at man skriver/nettsnakker med hverandre. Det er ikke lenge siden nettdating var uglesett. Slik er det ikke lenger, og flere og flere registrerer seg på norske datingsider. Men så er jo spørsmålet, hvordan får man de beste sjansene til å oppnå suksess på datingsidene? Her kommer noen gode råd og tips du kan ta med deg, og som forhåpentlig kan hjelpe deg på vei til en ordentlig og spennende date.

Finn et godt brukernavn

Noe av det aller første du blir bedt om, er å opprette en profil. Og allerede her bør du velge et navn med omtanke. Du bør velge et navn som vekker litt oppsikt, gjerne et navn man trekker litt på smilebåndet av. Det skal være lett å huske, slik at man lettere kan finne deg igjen en annen gang.

Bruk et godt profilbilde

Velg et skikkelig fint bilde av deg selv, eller få tatt et nytt. Som utgangspunkt bør du ikke inkludere barn eller andre på bildet. Det hele skal handle om deg, og hvor bra du ser ut. Det viktige for mange så tidlig i nettdatingsprosessen er å få en idé om hvordan du ser ut.

Skriv en god profiltekst

Når du skriver profilteksten, så husk at den skal være lang nok. Med andre ord, så skal den verken være for lang eller for kort. Prøv for eksempel å beskrive deg selv via en historie fra det virkelige liv. En historie som viser at du har hjertet på det riktige stedet, og som viser alle de andre på datingsidene at du er et ordentlig menneske.

Humor og glimt i øyet

Når du skriver på profilen din eller til andre, så prøv å flette inn litt humor og vis glede. Hvis du kan vise at du synes dating er morsomt, så er det helt sikkert med på å få andre interessert i deg. Det er jo ingen som gidder å bruke tiden på en som ikke liker selve konseptet.

Vær oppsøkende og utadvendt

Når profilen er ferdig, så er det viktig å huske å være aktiv. Vær oppsøkende og aktiv, og kommer du over en profil som interesserer deg, skal du ikke nøle med å ta kontakt. Det er nesten ingen som bare kan sitte og vente på å bli kontaktet.

Oppfør deg ordentlig og respektfullt

I disse tider hvor debatten om god tone preger de aller fleste mediene, er det viktig å huske på å være snill med hverandre. Når det kommer til norske sider for nettdating, så er det virkelig viktig å oppføre seg skikkelig, da det er så mange som føler seg sårbare. Uansett, hvis du oppfører deg usjarmerende og frembusende på datingsidene, vil det være langt flere dører som lukkes enn åpnes.

Øvelse gjør mester

De aller færreste møter den eneste ene i første forsøk på norske sider for nettdating. Det skjer jo selvfølgelig i ny og ne, men er overhodet ikke noe man skal regne med. Hvis du blir avvist, så skal du ikke miste motet og lysten. Let videre og ha det gøy. Sjansen for at man lykkes er stor, for det har aldri vært flere som bruker norske datingsider enn nå. Det gjelder selvsagt for både gamle og unge.

Skriv hva du leter etter

Når du skriver teksten til profilen din, så husk å skriv hva det er du leter etter. Det gir andre bedre mulighet til å danne seg et inntrykk av deg. Husk også at det er det første inntrykket man får av deg og din personlighet, så sjekk en ekstra gang om tekst og personlighet stemmer overens.

Skriv med hverandre før den første daten

Et virkelig godt tips for nettdating, er at dere skriver sammen innen dere møtes på date. På den måten finner dere fort ut av om det er noen form for kjemi, og skrivekjemi er et fint sted å starte. Finn ut litt mer om hverandre, og se om dere overhodet passer sammen. Når det så er på plass, kan dere avtale å møtes. Det er ofte en god idé å la det være rimelig uformelt den første gangen, for eksempel for en kopp kaffe. Dette er en klassisk måte å møtes og bli kjent med hverandre på.

Populære sider